SJAJNI REZULTATI SPORTSKOG STRELJAČKOG KLUBA „OLOVO“

| 4. Novembra 2019.


Iako je osnovan prije samo devet mjeseci Sportski streljački klub „Olovo“ odličnim rezultatima zaokružuje svoju prvu takmičarsku godinu. Na jučer (03.11.2019.god,) održanom Federalnom prvenstvu u Zavidovićima seniori SSK „Olovo“ zauzeli su  3.mjesto, od ukupno 12 ekipa koliko je nastupilo na takmičenju. Munjić Nejra članica našeg tima također je, u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji, zauzela 3.mjesto, okitivši se bronzanom medaljom i peharom.

  • Ovaj sjajan uspjeh potvrda je predanog i kvalitetnog rada i našeg nastojanja da dobrim rezultatima, promovišući naš grad, vratimo ovaj sport u Olovu na staze stare slave. Da smo na dobrom putu i da ovaj uspjeh nije slučajan potvrdili su prije mjesec dana i naši kadeti koji su, također  u konkurenciji 12 ekipa, zauzeli 4. mjesto na Federalnom prvenstvu za kadete u Novom Travniku – kazao je gostujući u našem programu Alija Zukić trener SSK „Olovo“.  
  •  Na ovom prvenstvu naš Admir Hasanspahić u pojedinačnoj konkurenciji okitio se srebrenom medaljom i peharom za osvojeno 2.mjesto – kazao je Zukić.

Iako se u Federalnu ligu, gdje se takmiči 12 klubova, ušlo sa zakašnjenjem od dva kola, naš klub je uspješno okončao ovu sezonu, najavljujući ovim rezultatima još bolji plasman u narednoj sezoni koja počinje na proljeće.

  •  U međuvremenu nastavljaju se treninzi u Sportskom centru gdje je smještena streljana i gdje zahvaljujući Centru za kulturu i sport i općini Olovo, imamo dobre uslove za rad.  Mi smo do sada imali skromnu budžetsku pomoć od općine Olovo, kao i sa nivoa ZDK. Nadamo se da će ovi rezultati donijeti i veću podršku našem klubu – kazao je, između ostalog, gostujući u našem programu trener Alija Zukić.

Ono što je svakako važno napomenuti da je kroz Klub prošlo do sada oko 60 članova, da ih trenutno 20 ima takmičarski status, a da odličnu bazu predstavlja streljačka sekcija MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ koja broji oko 45 učenika.

Category: Aktuelno, Olovo, Sport

Comments are closed.