Završeni radovi na oblaganju kamenom Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije u Olovu

| 18. Oktobra 2019.


Kako nam je saopštio glavni imama MIZ Olovo Esad ef.Pepić
na gradilištu kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije, povodom završetka radova na oblaganju džamije kamenom ,  zaklan je 17. po redu kurban koji je ovaj put donirao Midhat Sarajlić, inače nezaposleni otac tri kćerke.

 
-O daljim aktivnostima na izgradnji džamije razgovaralo se na  sastanaku u prostorijama MIZ Olovo sa predsjednikom Udruženja Ilmijje Nesib ef. Hadžićem, sekretarom Udruženja Sadžid ef. Ramićem, te službnikom Rijaseta IZ u BiH Mensurom ef. Pašalićem,kazao je za naš radio ef.Pepić.


Pored ovih važnih aktivnosti na gradilište kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije danas su sa domaćinima predsatvnicima MIZ Olovo obišli i ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, hodže Hasan ef. Atli i njegovog pomoćnik mr. Samed ef. Omerdić.


 

Bila je ovo prilika za  potpisivanje Ugovora o suradnji između BRC“ Aqvaterm“ i Udruženja Ilmijje. Protokol potpisali direktor dr.Senad Selimović i Nesib ef. Hadžić. Svesrdnu pomoć i podršku u aktivnostima oko izgradnje džamije pružila je administracija Općine Olovo na čelu sa Općinskim načelnikom Đemalom Memagićam, na čemu je MIZ Olovo posebno zahvalan.

Category: Olovo

Comments are closed.