Facebook postovi

Naše objave na Facebooku

U organizaciji CK Olovo i Zavoda za transfuzijsku medicinu u Olovu u prostorijama OŠ Olovo održana još jedna redovna 4 po redu i posljednja u ovoj godini akcija darivanja krvi.Prema riječima dr.Alme Đonlagić odziv građana Olova je bio dobar na čemu se zahvaljuju svim dobrovoljnim davaocima.
-Krv kao lijek nemoguće je dobiti vještačkim putem tako da je jedini izvor čovjek odnosno dobrovoljni davalac krvi.Krv može darovati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina,ističe dr.Đonlagić.
Prema riječima Ferida Hadziabdića sekretara CK Olovo do 15.00 sati akciji se odzvalo 58 davalaca od koji je 52 darivalo krv što nije konačan broj jer akcija traje do 16.00 sati.
-Zadovoljni smo odzivom građana Olova i zahvaljujemo se svim redovnim i novim dobrovoljnim davaocima krvi.Zadnje dvije akcije imali smo podršku Općine Olovo zahavljujući kojoj smo obezbijedili 100 paketa za davaoce,na čemu se ovom prilikom zahvaljujemo,ističe Hadziabdić.
... Vidi višeVidi manje

U organizaciji CK Olovo i Zavoda za transfuzijsku medicinu u Olovu u prostorijama OŠ Olovo održana još jedna redovna 4 po redu i posljednja u ovoj godini akcija darivanja krvi.Prema riječima dr.Alme Đonlagić odziv građana Olova je bio dobar na čemu se zahvaljuju svim dobrovoljnim davaocima. -Krv kao lijek nemoguće je dobiti vještačkim putem tako da je jedini izvor čovjek odnosno dobrovoljni davalac krvi.Krv može darovati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina,ističe dr.Đonlagić. Prema riječima Ferida Hadziabdića sekretara CK Olovo do 15.00 sati akciji se odzvalo 58 davalaca od koji je 52 darivalo krv što nije konačan broj jer akcija traje do 16.00 sati. -Zadovoljni smo odzivom građana Olova i zahvaljujemo se svim redovnim i novim dobrovoljnim davaocima krvi.Zadnje dvije akcije imali smo podršku Općine Olovo zahavljujući kojoj smo obezbijedili 100 paketa za davaoce,na čemu se ovom prilikom zahvaljujemo,ističe Hadziabdić.

2 sati prije  ·  

U sali Centra za kulturu ,sport i nformisanje danas je održana svečana sjednica OV Olovo.Čestitajući Dan državnosti BiH dr.Enida Brkić predsjedavajuća OV Olovo kratko je podsjetila na historijske činjenice vezane za 25.novembar i njegov značaj za našu domovinu BiH.
U svom obraćanju prisutnima, na svečanoj sjednici OV Olovo Općinski načelnik Đemal Memagić je istakao važnost borbe svakog pojednica za prosperitet Olova.Više u tekstu na www.radio.olovo.ba
... Vidi višeVidi manje

U sali Centra za kulturu ,sport i nformisanje danas je održana svečana sjednica OV Olovo.Čestitajući Dan državnosti BiH dr.Enida Brkić predsjedavajuća OV Olovo kratko je podsjetila na historijske činjenice vezane za 25.novembar i njegov značaj za našu domovinu BiH. U svom obraćanju prisutnima, na svečanoj sjednici OV Olovo Općinski načelnik Đemal Memagić je istakao važnost borbe svakog pojednica za prosperitet Olova.Više u tekstu na www.radio.olovo.ba

4 sati prije  ·  

Djeca iz Dnevnog centra Gnijezdo -Solun Olovo, uputila su poruku svima u povodu 20.novembra Dana djeteta

Djeca "preuzela" kontrolu u "Gnijezdu ljubavi" povodom Međunarodnog dana djeteta.i glaobalne UNICEF-ove kampanje "Djeca preuzimaju"

Naime,20. NOVEMBRA 1989. usvojena je Konvencija o pravima djeteta. Ona podrazumijeva da djeci njihova prava pripadaju bez diskriminacije s obzirom na rasu, boju kože, spol, jezik, vjeru, političko i drugo opredjeljenje, nacionalno, etničko i socijalno podrijetlo, imovinu, teškoće u razvoju, obiteljsko podrijetlo ili neke druge okolnosti. To je temeljni dokument kojim se štite opća prava djece kao skup vrijednosti i uvjerenja o pravima djece ,te zakon o djelovanju u smjeru njihove zaštite.
Osnovna su načela Konvencije: jednakost, zabrana diskriminacije, postupanje u najboljem interesu djeteta, poštivanje mišljenja djeteta u skladu s dobi i zrelošću ,te osiguravanje prava na život i razvoj.
... Vidi višeVidi manje

Djeca "preuzela" kontrolu u "Gnijezdu ljubavi" povodom Međunarodnog dana djeteta. Naime,20. NOVEMBRA 1989. usvojena je Konvencija o pravima djeteta. Ona podrazumijeva da djeci njihova prava pripadaju bez diskriminacije s obzirom na rasu, boju kože, spol, jezik, vjeru, političko i drugo opredjeljenje, nacionalno, etničko i socijalno podrijetlo, imovinu, teškoće u razvoju, obiteljsko podrijetlo ili neke druge okolnosti. To je temeljni dokument kojim se štite opća prava djece kao skup vrijednosti i uvjerenja o pravima djece ,te zakon o djelovanju u smjeru njihove zaštite. Osnovna su načela Konvencije: jednakost, zabrana diskriminacije, postupanje u najboljem interesu djeteta, poštivanje mišljenja djeteta u skladu s dobi i zrelošću ,te osiguravanje prava na život i razvoj.

1 dan prije  ·  

Obavještenje iz MIZ Olovo

U mjesecu rebiu-l-evvel, u povodu rođenja Muhammeda a.s.
Medžlis Islamske zajednice Olovo ,poslije jacije namaza organizuje mevlude u džematima;

Olovo -30. novembar
Čuništa -01. decembar
Olovske Luke -07. decembar
Solun -08. decembar

Glavni imam
Esad ef. Pepić
... Vidi višeVidi manje

1 dan prije  ·  

Poziv za sve poljoprivredne proizvođače sa područja opcine Olovo

Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Olovo na informativni sastanak koji organizuje OZ Eco hills iz Olova, Firma „AM Đogić“ doo iz Živinica i Firma „Kuhne“ doo iz Mostara.
Sastanak će se održati u prostorijima Sportskog centra Olovo, u petak 01.12.2017.godine sa početkom u 10:00h.
Tema sastanka je proizvodnja povrća za 2018.godinu, i to:
Zelena paprika – fafaron
Hren
Krastavac kornišon
Organska proizvodnja ostalog povrća na manjim površinama (krompir, grah, bijeli luk, crveni luk, mrkva, celer, peršun, cvekla, paradajz, paprika, špinat)
Za sve proizvodnje je obezbjeđen sjemenski materijal, usluge agronoma, i OTKUP SVIH PROIZVEDENIH KOLIČINA.
Nadamo se da ćete prepoznati koristi od gore navedenih projekata i prisustvovati sastanku gdje će te dobiti sve potrebne informacije za uključivanje u projekte.
... Vidi višeVidi manje

1 dan prije  ·  

Crveni križ općine Olovo u saradnji sa Federalnim zavodom za transfuzijsku medicinu Sarajevo,organizuje četvrtu po redu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini.
Akcija će se održati 24.11.2017.god. u OŠ "OLOVO" u Olovu sa početkom od 08,30 do 16,00 sati.
Nakon ljekarkog pregleda i određivanja krvne grupe ,za one koji po prvi put daruju krv, postajete dobrovoljni davalac krvi i dio velike porodice humanista.
Darivanjem krvi -SPAŠAVAMO NEČIJI ŽIVOT!
... Vidi višeVidi manje

2 dana prije  ·