Facebook postovi

Naše objave na Facebooku

Sretno u novoj sezoni OK"Olovo" ... Vidi višeVidi manje

Dragi navijači i simpatizeri OK "Olovo". Nakon kraće pauze od treninga i klubskih obaveza naša ekipa kreće sa pripremama za sezonu koja slijedi. Obavještavaju se igrači da je okupljanje 31.07.2017. godine u 17:00 sati u Sportski centar Olovo. Naša ekipa u novu sezonu ulazi optimistično. Nakon vruhnskih rezultata naših kadeta i juniora koji su u samom vrhu države našoj ekipi ne nedostaje samopouzdanja i optimizma. U sezonu ulazimo sa ciljem da osiguramo plasman u veći rang te da zauzmemo što bolju poziciju. Igrači koji čine okosnicu ekipe su mladi, talentovani igrači sa naše opštine koji će ovu sezonu s ponosom i u najboljem svjetlu predstavljati naš grad. Mi vas pozivamo da kao i uvijek budete uz nas i ovu sezonu, a mi obećavamo da ćemo vas našom igrom učiniti ponosnim. Sportski pozdrav!

21 sati prije  ·  

Upravo aktuelno u Olovu

REKONSTRUKCIJA GLAVNE GRADSKE ULICE

Preduzeće "Porobić" d.o.o Zavidovići započelo je sa radovima na rekonstrukciji asfaltne podloge u glavnoj gradskoj ulici u Olovu - ul. Branilaca. Uklanjanje oštečenih djelova i priprema za novu asfaltnu podlogu podrazumjeva i radove na uklanjanju postojećih i novom postavljanju poklopaca na odvodnim šahovima. Tokom radova saobraćaj se kroz glavnu olovsku ulicu odvija naizmjenično jednom trakom.
... Vidi višeVidi manje

23 sati prije  ·  

Udruženje Antifašista u Olovu obilježilo 27.juli Dan ustanka u BiH
POLOŽENO CVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA

Sve do rata 1992-1995 u BiH se kao državni praznik i Dan ustanka naroda i narodnosti BiH obilježavao 27.Juli. Danas, 76 godina kasnije, ovog datuma, kada je u Drvaru pukla prva ustanička puška označivši početak antifašističke borbe u II Svj. ratu, sjećaju se uglavnom Udruženja boraca i antifašista. Tako je u Olovu Udruženje Antifašista i boraca NOR-a danas organiziralo polaganje cvijeća na spomen kosturnicu i pratizanski spomenik u Olovu, te spomnik šehidima i poginulim borcima u poslednjoj agresiji na BiH. Uz članove ovog udruženja cvijeće su položili, predstavnici i članovi OO SDP Olovo.
... Vidi višeVidi manje

23 sati prije  ·  

Olovo i okolinu jučer je zahvatilo nevrijeme u kome je različitim intenzitetom led prouzrokovao štete na usjevima i voću. U služni za CZ općine Olovo jutros saznajemo kako nema informacija o šteti po zdravlje ljudi i njihovu drugu imovinu. Ne ponovilo se! ... Vidi višeVidi manje

1 dan prije  ·  

Obavjestenje -Udruženje antifašista općine Olovo

U povodu 27.jula Dana ustanka naroda BiH Udruženje antifašista općine Olovo u četvrtak 27.jula u 12.00 sati položit će cvijeće i odati počast na centralnom spomeniku šehidima i poginulim borcima općine Olovo na Trgu „Senahid Bolić Bolo“ i partizanskom spomeniku u Olovu.Ovo je poziv institucijama ,organizacijama i udruženjima da im se pridruže.
27. juli predstavlja jedan je od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u istoriji bh. naroda i građana. Dan je to kada su 1941. godine ovdašnji narodi započeli oružanu borbu protiv okupatora i državnih izdajnika tokom Drugog svjetskog rata.
... Vidi višeVidi manje

2 dana prije  ·  

Obavještenje

Boračka udruženja općine Olovo ,Organizacija RVI „92 95“ Olovo ,PŠ i PB JOB Unija veterana Olovo, na spomen obilježju Šehida Kamenska u Kamensku,u utorak 1.avgusta u 10 sati i 30 minuta polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odat će počast i poštovanje šehidima Kamenska.Ova informacija je ujedno i poziv institucijama ,organizacijama i udruženjima ali i građanima općine Olovo da im se pridruže.

ORVI 92-95 Olovo
... Vidi višeVidi manje

2 dana prije  ·